Title

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Nieuwsbrief Kredietunie Westland februari 2017

Van de voorzitter

Met veel enthousiasme vertel ik u dat Kredietunie Westland werkt! Wij zijn er op gericht de economie en de leefbaarheid in het Westland te versterken door lokale ondernemers initiatieven te ondersteunen. Het blijkt dat ondernemers hieraan behoefte hebben. De banken lenen minder makkelijk geld en hebben weinig tijd om ondernemers te begeleiden. Bij ons krijgen ondernemers een coach die hen van begin tot het eind van de lening ondersteunt als mede ondernemer.

In april 2017 staat de eerste Algemene Leden Vergadering gepland, waarin wij inzicht geven en verantwoording gaan afleggen van wat wij hebben gedaan. De uitnodiging hiervoor kunt u binnenkort tegemoet zien. Verder attendeer ik u graag op de komende uitzendingen van het programma
De Pitch welke via de WOS uitgezonden worden. Met een aantal ondernemers zijn wij in contact. Tenslotte verwijs ik u voor meer informatie naar onze website.

Lid aan het woord

Koos Verbeek (68 jaar), sinds enkele maanden lid van Kredietunie Westland

2013 © Thierry Schut Fotografie

“Kredietunie Westland staat dicht bij de Westlandse ondernemers, heeft veel meer gevoel bij deze doelgroep en is kleinschalig”

“Ik ben geboren en getogen in Honselersdijk. Van 1970 tot 2004 heb ik een bloemenbedrijf in het Westland gehad. Op dit moment vervul ik diverse bestuurlijke functies in het Westland, zoals voorzitter van het Westlands Schaatsmuseum, zit ik in de werkgroep Hart van Poeldijk en bij de Bestuurdersbank Westland.

De afgelopen jaren hebben de banken, als financieringspartij voor het MKB, een stap terug gedaan. Hierdoor is er een gat ontstaan voor het vinden van financiering voor de innovatieve, hardwerkende kleinere ondernemers. De innovaties van deze MKB’ers spreken niet altijd tot de verbeelding van de grote banken. Kredietunie Westland staat dicht bij de Westlandse ondernemers, heeft veel meer gevoel bij deze doelgroep en is kleinschalig. Dit is goed voor het MKB. De reden dat ik lid ben geworden is dat ik het een heel goed initiatief vind. Een groep mensen zet dit op vanuit het hart en stopt er veel vrije tijd in. Ik ben graag onderdeel van een goed initiatief.”

Lees verder

Meerwaarde door coaching

Kredietunie Westland kent diverse commissies, een daarvan is de Coaching commissie. Zij selecteert, benoemt en ondersteunt de coach. Coaching is een voorwaarde voor de toekenning van een krediet. Dit is in het belang van de Kredietunie, van de kredietgever en niet in het minst in het belang van de ondernemer zelf.

Coaches die als klankbord fungeren bij Kredietunie Westland, zijn lokale vakspecialisten met kennis en ervaring in hun branche. Gespreksonderwerpen zijn onder andere: strategie, investeringen, bedrijfsvoering en de financiële situatie. Zo vergroten zij de kans op een succesvolle ontwikkeling van de ondernemer en op de volledige betaling van de rente en aflossing.
Kredietunie Westland is blijvend geïnteresseerd in nieuwe coaches, met name detaillisten en ondernemers met kennis van de horecabranche.

Coach worden?

Televisieprogramma De Pitch is terug

Na het succes van het eerste seizoen is televisieprogramma De Pitch terug met een tweede seizoen. Kredietunie Westland is trotse partner van dit succesvolle televisieprogramma. Voorzitter Evert van Malkenhort is zelfs een van de juryleden. De Pitch is gericht op lokale ondernemers en organisaties die op zoek zijn naar kapitaal om hun droom te verwezenlijken. Het programma biedt ondernemers de mogelijkheid om op een vernieuwende manier hun ondernemersplannen te financieren.

Het doel van de Pitch is het toegankelijk maken van verschillende financieringen en het stimuleren van ondernemerschap. De eerste Pitch wordt uitgezonden op vrijdag 10 februari om 19.20 uur op WOS TV.

Meer informatie