Title

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

In gesprek met Koos Verbeek, Lid van Kredietunie Westland

Koos Verbeek (68 jaar), sinds enkele maanden lid van Kredietunie Westland

Kredietunie Westland staat dicht bij de Westlandse ondernemers, heeft veel meer gevoel bij deze doelgroep en is kleinschalig”

“Ik ben geboren en getogen in Honselersdijk. Ik kom uit een groot gezin van 12 kinderen. Van 1970 tot 2004 heb ik een bloemenbedrijf in het Westland gehad. Na 35 jaar heb ik besloten het bedrijf te verkopen en mij volledig te gaan richten op diverse bestuurlijke functies, welke ik destijds ook al wel vervulde. Ik werkte o.a. bij het Hoogheemraadschap van Delfland en zat in Provinciale Staten Zuid-Holland. In 2009 ben ik bij de gemeente Nieuwkoop gaan werken, waar ik mij ook nu nog bezig houd met het saneren van een glastuinbouwgebied.

Op dit moment werk ik nog steeds één dag per week bij de gemeente Nieuwkoop. Daarnaast vervul ik diverse bestuurlijke functies in het Westland. Ik ben voorzitter van het Westlands Schaatsmuseum, vicevoorzitter van de R.K. Parochie H. Bartholomeus in Poeldijk, voorzitter van het bestuur van het dorpsmagazine Poeldijk Nieuws en zit ik in de werkgroep Hart van Poeldijk. Daarnaast zit ook nog bij de Bestuurdersbank Westland, waar ik ook mee organiseer aan de Collegetour van de bestuurdersbank en Vitis Welzijn.

Vorig jaar ben ik gevraagd of ik als coach aan de slag wilde bij Kredietunie Westland, misschien mede omdat ik vroeger in de raad van toezicht van de Rabobank zat. Helaas ben ik op dit moment te druk met mijn andere bestuurlijke functies om deze rol nu te kunnen vervullen. Maar ik vind het een dermate goed initiatief, het opzetten van Kredietunie Westland, dat ik lid ben geworden.

De afgelopen jaren hebben de banken als financieringspartij voor het MKB een stap terug gedaan. Hierdoor is er een gat ontstaan voor het vinden van financiering voor de innovatieve, hardwerkende kleinere ondernemers. De innovaties van deze MKB’ers spreken niet altijd tot de verbeelding van de grote banken. Kredietunie Westland staat dicht bij de Westlandse ondernemers, heeft veel meer gevoel bij deze doelgroep en is kleinschalig. Dit is goed voor het MKB.

Mijn lidmaatschap zorgt voor een nieuw netwerk van mensen, nieuwe ideeën en ik ontmoet weer nieuwe ondernemers. De reden dat ik lid ben geworden is dat ik het een heel goed initiatief vind. Een groep mensen zet dit op vanuit het hart en stopt er veel vrije tijd in. Ik ben graag onderdeel van een goed initiatief. Wellicht dat ik in een later stadium ook als coach aan de slag ga bij Kredietunie Westland, als ik wat meer ruimte heb gekregen in mijn dagelijkse werkzaamheden.”